Erre a 3 dologra mindenképp figyeljen, ha télen vezet!

Télen is Eurorisk casco biztosítással!Ahogy megérkeznek a téli mínuszok, fontos autónkra és a vezetési stílusunkra is jobban odafigyelni, hogy minél kevesebb baleset vagy kellemetlen helyzet alakuljon ki az utakon. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításunk és CASCO biztosításunk persze valós pénzügyi fedezetet nyújthatnak baj esetén, de azért érdemes odafigyelni egyéb dolgokra is, mint például:

1. Az autó felszerelése: A téli gumik mellett fontos odafigyelni a fagyálló hűtő- és szélvédőmosó folyadék minőségére és megfelelő mennyiségére, továbbá a világítás, az akkumulátor, fékek, motorolaj, zárak, fűtés és a belső világítás teljes vizsgálatára, szükség szerint ezek javítására. Érdemes ezeket akár egy szervizben is átnézetni, hogy gépjárművünk valóban megfelelő állapotban legyen ahhoz, hogy a hideg időben és a rövid nappalok miatt a sötétben is helyt álljon. 

2. Megváltozott látási viszonyok és az autó finom kezelése: A téli hónapokra jellemző, hogy a látási viszonyok nem mindig optimálisak. Gyakoribb a felhősebb időjárás, a csapadék, és a ködről még nem is beszéltünk. Így különösen fontos a jó állapotú ablaktörlő lapát, a megfelelően feltöltött ablaktisztító folyadék, a működő fűtőszál a szélvédőkben és a külső tükrökben, és természetesen a világítás megfelelő működése. Fagyos, jéggel borított szélvédővel és külső tükrökkel semmiképpen ne induljunk útnak, mert balesetveszélyes! Indulás előtt megfelelően le kell tisztítani a hótól és a jégtől azokat. Ha már útnak indultunk, kerülni kell a hirtelen kormánymozdulatokat és a vezetési dinamikán érdemes finomítani a téli hónapokban. A csúszós felületeken ugyanis még a téli gumi is kevésbé tapad, mint a száraz aszfalton. Gázadáskor és fékezéskor is óvatosabbnak kell lenni és finomabban kell fékezni, illetve indulni, mint a melegebb hónapokban.

3. Követési távolság, türelem: Bár ezt sok helyen leírták már, nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy legyünk türelmesek és körültekintőek az utakon. Csúszós utakon a megszokottnál nagyobb követési távolságot tartsunk és ne siessünk. Inkább késsünk kicsit, de érjünk oda egészségben, hiszen a balesetmentes, biztonságos közlekedés mindenki érdeke!

A biztonságos közlekedésért sokat tehetünk, ahogy értékeink, így gépjárműveink védelméért is. Kötelező biztosítása mellé ajánljuk teljes körű  casco biztosításainkat. Bővebb információkért keresse ügyfélszolgálatunkat vagy kalkuláljon casco biztosítási kalkulátorunk segítségével:

Eurorisk.Hu - Casco díjszámítás

 

Eurorisk, az Ön biztonságáért!



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft