Az állampapír, a készpénz és az életbiztosítás a leggyakoribb megtakarítási forma a magyaroknál
2016. augusztus 22., hétfő
Még mindig betétben tartják a legtöbb pénz a magyarok, de az elmúlt években slágertermék lett az állampapír a befektetni szándékozó lakosság körében - mondta Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője az M1 aktuális csatornán pénteken.

A szakértő felidézte: az elmúlt két negyedévben is jelentős mértékben nőtt a lakossági állampapír-állomány, elsősorban a kamatkörnyezet miatt. A Magyar Államkincstár jó hozamot biztosít, ha valaki kamatozó kincstárjegyet vagy hosszabb futamidejű, 3-5-10 éves állampapírt vesz, akkor magasabb kamathoz jut - fejtette ki.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint az első fél év nettó tranzakciói alapján az állampapír, a készpénz és az életbiztosítás volt a három legnépszerűbb megtakarítási forma a magyar lakosságnál.

Németh Dávid rámutatott, az életbiztosítások területén vannak új termékek, amelyek a korábbiaknál kedvezőbb hozamot adnak a befektetőknek. Másrészt a bizonyos befektetési jegyekből kiáramlott pénznek más befektetési formákat keresnek az emberek, és ilyen lehet az életbiztosítás is. Emellett az ingatlanhitelezés felfutása szintén segíti az életbiztosítási piacot, nagyobb ingatlanhiteleknél az esetleges nehézségek kivédésére jó biztosíték egy életbiztosítás - tette hozzá.

Az elemző kitért arra: a munkabérek a következő időszakban várhatóan dinamikusan nőnek majd, a foglalkoztatottság pedig tovább javul, ezzel pedig a megtakarítások is tovább emelkednek.

Forrás: Biztosítási szemle



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft